Известие

Collapse
No announcement yet.

Доливане на антифриз ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Доливане на антифриз ?

Здравейте,
    през септември купих `145 1.6 TS
    Има налят прозрачен антифриз, мазен на пипане и даже май е ароматизиран
    Нямям идея какъв е, а трябва да долея малко, на минимума е.
    Посъветвайте ме какъв да долея и откъде да купя, доколкото знам не трябва да се смесват различни типове, а навсякъде се продават антифризи сини на цвят. Или може би малко дестилирана вода ?
    145 1.6TS '97

Първоначално публикувано от Ivo_ Покажи съобщение
    Здравейте,
    през септември купих `145 1.6 TS
    Нямям идея какъв е, а трябва да долея малко, на минимума е.
    Посъветвайте ме какъв да долея и откъде да купя, доколкото знам не трябва да се смесват различни типове, а навсякъде се продават антифризи сини на цвят. Или може би малко дестилирана вода ?
    най добре си го смени ... 3 литра антрифриз стурат 15 лв ..
    така със сигурност ще знаеш какво има вътре
    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от cvetelin Покажи съобщение
      най добре си го смени ... 3 литра антрифриз стурат 15 лв ..
      така със сигурност ще знаеш какво има вътре
      Абсолютно съм съгласен.Освен това литъра дейонизирана вода е около 1 лв.Общо за 20 лв. ще си решиш проблема.

Comment

И аз ти предлагам да го смениш, но ако нямаш възможност може да си напълниш една спринцофка и да я сложиш в камерата, за да провериш дали наистина е антифриз и ако доливаш задължително доливай антифриз!
        Също така не сипвай до горната черитичла!

Comment

Защо да не се сипва до горната чертичка поради каква причина.И на мене са ми казвали така но немогат да ми обяснят защо,а аз искам да знам?
          Alfa Romeo 146 1.9 td
          А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Като загрее дадена течност обикновенно си увеличава обема. Т.е. ако ти е на горната чертичка като ти загрее колата ще е над максимума. На мен в момента и като загрее колата ми застава точно посредата между 2те.
            Това е, ако не съм прав, нека някой сподели

Comment

Най-добре си го смени щото някой разбирач като обърка капачките или шишетата много добре се ароматизира с течност за чистачки
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Soldier мерси .
                Alfa Romeo 146 1.9 td
                А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Абе не ми се сменя много.
                  Бившия собственик явно е бил мераклия,
                  ( колата е със kenwood, CD changer, автоаларма Cobra, беше и със спортен филтър replacement, стегната и запазена) и си мисля че е сложил точно препоръчания за марката антифриз.

Не ми се сипва от тези сините, гледам всеки се оплаква. Някой знае ли какъв точно се препоръчва за TS двигатели и къде се продава, да взема 1 литър за доливане ?
                  145 1.6TS '97

Comment

Някой знае ли какъв точно се препоръчва за TS двигатели и къде се продава, да взема 1 литър за доливане ?
                    paraflu за сички талянки препоръчват тва...
                    ква е разликата от най нормален антифриз от 5 лв мотокс да речем ... сигурно само вишата талянска мисъл може да каже
                    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Откъде да знам каква е разликата...
                      Знам че гледах в Метро бутилки Мотокс и в тях имаше утайки и парцали.
                      Разликата ... сигурно има... в топлинен капацитет примерно (може да греша) , в смазочни свойства, в агресивност към гумени уплътнения. Не знам, аз нямам опит и затова питам и гледам да спазвам препоръчаното от производителя.
                      145 1.6TS '97

Comment

аз пак да се оплача долях антифриз около 200 грама и сега само вечерно време като я остава виждам малки локвички теч сутринно време като я изкарам щoто е в гараж и незнам откаде може да е ??? някои има ли с такъв проблем
                        сори за спама ако не да се изтрие коментара
                        145 junior 1.4 16v 98
                        KARANJETO E NAYKA !!

Comment

аз сложих bizol с дейонизирана вода 1:1
                          точка

Comment

Working...
                          X